Before and After

Туризъм, хотели, къщи за гости… Хората обикновено гледат видимата част над повърхността на нещата. За тях остават скрити усилията, които предхождат създаването, подръжката, обслужването и рекламата на даден туристически обект. Зад успешния бизнес се крият усилията на много хора и професионални умения. За да има хубава храна, са нужни производители на домати, на месо, на пилета, на боб, на салата, рибари, доставчици, готвачи, сервитьори, миячи на чинии, съставители на меню и рецепти. За да е хубав сънят на гостите, са нужни мебелисти, дизайнери, производители на спално бельо, хора, отгледали памука, произвели го на плат, шивачи, перачи, гладачи, камериерки. За да има отопление, осветление, електричество, климатизация, подръжка… За да ползвате банята – трябва да имате вода и водоснабдяване, канализация и препарати за почистване. За да ви е уютно и приятно – усмихнат, трудолюбив и приветлив персонал… и прочие, и прочие човешки усилия.

Когато си плащате нощувката, не забравяйте, че чрез вашите пари се издържат още много хора, впрегнати в благодарното или неблагодарното усилие – туризъм.
Когато си плащате нощувката, никога не забравяйте, че имате правото да изисквате, но не забравяйте да отчетете размера на усилието, направено в отговор на вашите пари.

За мен е гордост да ви поканя в нашата къща, която е плод на много усилия и за възстановяването й и за подредбата, но и на хората от прекрасното планинско градче Чепеларе, в което се правят усилия за комфорта на гостите, с хубавите ресторантчета, магазинчета, чистотата.
Надявам се, че парите, които ще похарчите за вашето планинско преживяване, ще си струват.

Ето и миговете, които запечатахме в усилията ни да направим EskiZ :)))

 

Copyright 2019 Kemoboy Design | All Rights Reserved