Чепеларе

Чепеларе е най-високият град в България – прекрасен и през лятото, и през зимата. Заобиколен е от гористи местности, реки и тучни ливади, богати на билки и гъби. Тук има 4 тенис корта, ски писта с четириседалков лифт, отстоящ само на 1 км от нашата къща, прекрасни детски площадки, някои от които с фитнес уреди, и места за градски разходки. Можете да се възползвате и от вело маршрути, алпийски тролеи и „адвенчър“ парковете на Пампорово, което отстои само на 10 км от града.

В Чепеларе може да бъде посетен единственият в България Музей на ските, който отваря врати през 1998 година. Експозицията му проследява историята на развитие на зимните спортове и ските в града и в страната.

В този град е родена и Екатерина Дафовска. Тя е най-голямата гордост на града със спечеления златен медал на Зимните олимпийски игри в Нагано (Японоия) през 1998 година.

В непосредсвена близост до къщата има голям и добре зареден супермаркет, в който можете да пазарувате до 22,30 вечер.

Като добре изграден курортен център с традиции градът, ще отговори на всички ваши изисквания за добра кухня с множеството си ресторантчета и ястия, обикновено приготвени с местни млечни продукти и гъби, както в битов стил, така и в съвременния вариант на уличната, бързо приготвена храна.
Усещането, че сте на правилното място и че сте си у дома и на спокойствие, ще ви дадат и хората на Чепеларе – гостоприемни, усмихнати и услужливи.

През лятото почти всеки уикенд има организирано мероприятие – концерти, фестивали и други.

Чепеларе е и отправна точка към много от забележителностите на Родопите – Чудните мостове на 10 км, Роженски поляни и обсерваторията на 9 км, Пампорово на 10 км, Смолян – планетариумът, езерата, театъра, голямата църква, Ягодинската пещера, Дяволоското гърло и др. На 24 км е етнографското село Широка лъка, връх Перелик на около 20, село Гела и прекрасният връх Орфей също са в близък диапазон.

Copyright 2019 Kemoboy Design | All Rights Reserved